Runderrollade met chilivlokken en rozemarijn

  • 6 personen
  • Moeilijk
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden.

Meng de rozenmarijn, chilivlokken, knoflook, olijfolie en wat peper en zout in een kom. Zet deze marinade apart op kamertemperatuur.

Bestrooi de rollade rondom met zout en peper en leg hem zonder olie of boter in een ovenschaal. Bak het vlees 30-40 minuten in de oven tot een kerntemperatuur van 48 graden bereikt is.

Haal de rollade uit de oven en giet de marinade eroverheen. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het voor het serveren nog 15 minuten rusten. Snijd het vlees vervolgens in mooie plakken.

Bekijk hier het filmpje:

Bron: keurslager.nl

Ingrediënten


1,5 kilo bavette, opgebonden tot een rollade
75 g chilivlokken
6 takjes rozemarijn, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
250 ml olijfolie (extra vierge)

Keukengerei

Oven