Runderrollade met cranberry?s

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Spreid het vlees uit en bestrooi het met versgemalen peper. Verdeel de cranberry?s en rozemarijn erover en rol het vlees strak op. Knoop het touw eromheen zodat de rollade goed in vorm blijft. Verwarm de boter in een braadpan en braad de rollade rondom aan. Giet de rode wijn erbij en laat nog 25 minuten stoven zonder deksel op de pan en keer het vlees om de paar minuten. Neem het vlees uit de pan en bedek het met aluminiumfolie. Breng de jus aan de kook en roer er de cranberrycompote doorheen. Zet het vuur laag en klop de koude boter er in kleine blokjes doorheen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de rollade in dikke plakken en serveer met de saus. Lekker met aardappelen uit de oven.

Bron: KmdK 09-2008

Ingrediënten

plat stuk mals rundvlees voor rollade van circa 700 g
zout versgemalen peper
50 g gedroogde cranberry?s
2 tl rozemarijnnaaldjes
keukengaren
2 el vloeibare boter
2 dl rode wijn
3 el cranberrycompote
20 g koude boter

Keukengerei

Braadpan, aluminiumfolie