Runderrollade met mierikswortel

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1. Haal de runderrollade een half uur voor het bereiden uit de koelkast, zodat deze op temperatuur kan komen. Dep de runderrollade vlak voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Meng de fijngehakte kruiden in een kom met de knoflook, 100 ml olijfolie, peper en zout.
Bewaar deze marinade op kamertemperatuur.

3. Bak op hoog vuur de runderrollade aan alle kanten lichtbruin. Leg de runderrollade en het kookvocht in een braadslede en giet de marinade erover. Gaar de runderrollade 45 minuten in de
oven tot een kerntemperatuur van 52 graden.

4. Haal de rollade uit de oven.
Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat het 10 minuten rusten.

5. Meng de mierikswortel met de rasp en sap van een halve citroen en de crème fraîche. Roer er nog wat olijfolie door en breng dit op smaak met peper en zout.

6. Serveer de rollade met de mierikswortelsaus.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

- 750 g runderrollade
- 3 takjes rozemarijn, fijngesneden
- 2-3 salieblaadjes, fijngesneden
- 1 takje verse tijm, fijngesneden
- 6 takjes platte peterselie, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- Fruitige olijfolie
- Peper en zout

VOOR DE MIERIKSWORTELSAUS
- 1 eetlepel mierikswortel (potje)
- 1 citroen, rasp en sap
- 5 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel fruitige olijfolie