Runderrollade met mosterdsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de rollade op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een braadpan en laat het vlees rondom kleuren. Bestrooi het met wat zout en peper, draai het vuur laag en laat af en toe kerend nog ca. 25 minuten braden. Neem het vlees uit de pan en laat het losjes afgedekt ca. 10 minuten rusten voor het wordt aangesneden, om de vleessappen de kans te geven zich gelijkmatig over het vlees te verdelen.

Stap 2
Roer de mosterd en de room door het braadvet in de pan en roer met een houten lepel om alle aanbaksels van de panbodem los te maken. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper en bind zo nodig met allesbinder of ma?zena. Serveer de saus apart bij het vlees.
Lekker met aardappelpuree of aardappelkroketjes en een klassieke combinatie van groenten als doperwtjes, worteltjes, bloemkool en dunne sperzieboontjes. Gestoofd, roergebakken of gekarameliseerd witlof kan ook.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

1 lenderollade van ca. 750 g
60 g braadboter
zout en versgemalen peper
2 eetl. grove mosterd
2 dl kookroom
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Braadpan