Runderrollade met olijvensaus

  • 6 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een passende braadpan en braad de rollade rondom aan. Neem uit de pan. Fruit de gesnipperde ui in de braadboter glazig en laat de knoflook kort meefruiten. Voeg de tomatenblokjes met het vocht, de balsamicoazijn, de suiker en wat zout en peper toe en roer de fijngehakte olijven door de saus.
Stap 2
Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag, leg de rollade terug in de pan en laat afgedekt in de saus stoven. Vraag de Keurslager naar de juiste bereidingstijd: die is afhankelijk van de gewenste graad van gaarheid en van het soort rundvlees dat voor de rollade is gebruikt. Reken voor een lenderollade circa 30 minuten. De saus mag niet koken. Roer kort voor het serveren de fijngehakte basilicum door de saus. Lekker met gefrituurde aardappelen en sla.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

1 gekruide runderrollade van circa 900 g
50 g braadboter
1 ui
1-2 teentjes knoflook
1 blik gepelde tomaten in blokjes (400 g)
1 eetl. balsamicoazijn
2 theel. suiker
zout en versgemalen peper
150 g zwarte of groene olijven zonder pit
2 eetl. basilicumblad

Keukengerei

Braadpan