Runderrolletjes met Mortadella en spinazie

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Klop de runderschnitzels tussen twee velletjes plastic folie plat met een deegrol of de bodem van een steelpan, of vraag de Keurslager om extra platte schnitzels. Laat de gewassen spinazie met aanhangend vocht een paar minuten slinken (magnetron 1 minuut op 750 Watt), laat goed uitlekken, druk er zoveel mogelijk vocht uit en hak de spinazie fijn. Roer de fijngehakte spinazie, de verbrokkelde roomkaas en wat zout en peper door elkaar. Leg op elke schnitzel een plak Mortadella en verdeel daarover het kaas-spinaziemengsel. Vouw de zijkanten van de Mortadella naar binnen en rol de schnitzels op. Zet de rolletjes vast met een houten prikker. Stap 2
Verhit de olie of de boter in een koekenpan en bak de rolletjes in circa 8 minuten rondom bruin. Neem de rolletjes uit de pan. Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en laat kort bakken. Blus af met de rode wijn. Breng de saus op smaak met wat zout en peper. Leg de rolletejs terug is de pruttelende saus. Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan nog 10 minuten stoven. Bind de saus met allesbinder of ma?zena. Lekker met pasta en groene groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

4 runderschnitzels van circa 150 g per stuk 4 plakken Mortadella 150 g verse spinazie 1 doosje verse roomkaas met kruiden en knoflook, bijv. Boursin (80 g) zout en versgemalen peper 50 g boter of 3 eetl. olie 1 klein blikje tomatenpuree 1 theel. verse of 1/2 theel. gedroogde oregano 2 dl rode wijn 2 dl vleesbouillon allesbinder en aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Deegroller of steelpan Vergiet Kom Koekenpan