Runderrolletjes met paprika in paprikaroomsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de runderschnitzels naast elkaar op het werkblad en bestrijk ze dun met mosterd. Snijd de paprika’s in kwarten, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in lange reepjes. Verdeel de rode en de gele reepjes gelijkmatig over de schnitzels en rol ze langs de korte kanten op. Zet de rolletjes vast met een houten prikker of bind er keukentouw omheen en snijd de eventueel uitstekende paprikareepjes bij. Snipper de ui en de knoflook.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200?C. Verhit de boter in een pan die in de oven past en braad de runderrolletjes rondom bruin. Schep ze uit de pan. Laat de spekjes in het braadvet omscheppend een paar minuten bakken. Voeg de ui en de afgesneden stukjes van de paprika’s toe en laat omscheppend fruiten tot ze beginnen te kleuren. Laat de knoflook kort meebakken. Bestrooi met het paprikapoeder en laat kort meebakken. Blus af met de bouillon en breng aan de kook. Leg de vleesrolletjes terug in de saus en zet ze met het deksel op de pan circa 15 minuten in de voorverwarmde oven. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm in de uitgeschakelde oven. Roer de room door de saus en laat kort koken. Breng de saus met ma?zena of allesbinder op de gewenste dikte en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Leg de rolletjes met het uitgelopen vleesvocht in de saus en laat nog kort doorwarmen. Lekker met rijst, pasta, aardappelpuree of gekookte aardappelen.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 2

Ingrediënten

4 runderschnitzels van circa 125 gram per stuk
100 gram magere spekreepjes
1 eetl. mosterd
1 rode en 1 gele paprika
1 flinke ui
1-2 teentjes knoflook
50 gram braadboter
1 eetl. milde paprikapoeder
1/4 lt kruidenbouillon, gemaakt van bouillonpoeder
1,5 dl kookroom
aangeroerde ma?zena of allesbinder
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Braadpan