Runderrolletjes met paprika-roomsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en klop de lapjes zonodig tussen twee velletjes gladfolie met de bodem van een steelpan plat. Laat de kruidenkaas zacht worden en verdeel in een dun laagje over de baklapjes. Beleg met de gekookte ham en bestrijk dun met mosterd. Rol de lapjes op en zet ze met een prikker vast. Zet ze tot ze worden gebakken afgedekt in de koelkast.

Stap 2
Verwijder zaadlijsten en zaadjes en snijd de paprika’s in blokjes. Snipper de ui. Verhit de boter in een koekenpan en braad de vleesrolletjes rondom bruin. Neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm.

Stap 3
Fruit de paprika en de ui in de braadboter en bestrooi met het paprikapoeder en wat zout en peper. Giet de room in de pan, schep goed om en leg de runderrolletjes in de saus. Laat met het deksel op de pan op laag vuur 10 minuten stoven. Lekker met pasta, rijst of aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

4 dunne baklapjes van circa 125 gram per stuk
1 doosje kruidenroomkaas
4 plakken gekookte ham
1 eetl. mosterd
4 houten prikkers
40 gram braadboter
1 rode en 1 gele paprika
1 middelgrote ui
2 theel. milde paprikapoeder
zout en versgemalen peper
2 dl kookroom

Keukengerei

Vleeshamer. deegroller. steelpan Koekenpan