Rundersaucijsjes met andijvie

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verhit de braadboter in een koekenpan en braad de saucijsjes op halfhoog vuur rondom bruin. Blus het braadvocht af met een scheutje water, roer de mosterd erdoor en laat de worstjes met het deksel schuin op de pan op laag vuur in circa 15 minuten gaar worden. Geef de jus bij de saucijsjes.

Stap 2
Maak de andijvie schoon door de buitenste bladeren of een deel van de stronk te verwijderen. Snijd de groenten in smalle reepjes en was ze. Kook de andijvie met aanhangend vocht in circa 10 minuten gaar en laat in een vergiet uitlekken. Roer de kookroom aan met de kerrie, zout en peper en de allesbinder of de ma?zena en schep door de andijvie in de pan. Laat kort doorwarmen tot de saus gebonden is. Gekookte aardappelen of aardappelpuree passen hier het beste bij.?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 9

Ingrediënten

4 rundersaucijsjes
50 gram braadboter
1 eetl. grove mosterd
Voor de andijvie:
1-1,5 kg andijvie (of 750 g-1 kg schoongemaakt)
2 dl kookroom
1 theel. kerrie
zout en versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Koekenpan Kookpan Vergiet Kom