Rundersaucijzen met aardappelsalade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de aardappelsalade. Kook de schoongeborstelde aardappelen in de schil in 20-30 minuten gaar. Laat de aardappelen iets afkoelen, pel ze en snijd ze in plakjes. Snijd terwijl de aardappelen koken de prei in flinterdunne stukjes en breng ze met de bouillon, de azijn, de olie, de suiker en wat zout en peper aan de kook. Schep de hete bouillon door de nog warme aardappelen en laat af en toe omscheppend op kamertemperatuur afkoelen. Snijd de schoongemaakte radijsjes en de bosuitjes in ringetjes en schep ze kort voor het serveren door de afgekoelde aardappelsalade. Zo blijven ze knapperig.
Stap 2
Bak de saucijsjes op halfhoog vuur in circa 15 minuten rondom bruin en gaar. Serveer met de aardappelsalade en zet mosterd en piccalilly op tafel.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 7

Ingrediënten

4 rundersaucijzen 40 g boter of 3 eetl. olie Voor de aardappelsalade: 1 kg vastkokende aardappelen 1 stengel prei 1/4 l kippenbouillon, uit een pot of van tabletten 4 eetl. witte wijnazijn 4 eetl. olijfolie extra vergine 1 theel. suiker zout en versgemalen peper 1 bosje radijs peterselie

Keukengerei

Kookpan Koekenpan