Runderschnitzel gevuld met geroosterde paprika en feta

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schnitzels op het werkvlak, leg er een velletje plasticfolie op en sla ze als nodig is met de achterkant van een pan of platte kant van een keukenmes tot ze een halve centimeter dik zijn.

Stap 2
Bestrooi het vlees met zout en peper. Spoel de paprika?s af en dep ze droog. Snijd ze in repen en verdeel ze in de lengte over de schnitzels. Verkruimel de feta over de paprika en bestrooi de feta met oregano.

Stap 3
Rol nu de schnitzels op en zet ze vast met twee prikkers of beter nog met twee stukjes touw. Verwarm de olie in een koekenpan en braad de rolletjes rondom bruin, giet een deciliter water in de pan en laat nog 10 minuten stoven. Lekker met frietjes en knoflooksaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 9

Ingrediënten

4 runderschnitzels, heel plat geslagen
zout en peper
2 geroosterde paprika's uit pot
100 g feta
1 el gedroogde oregano
2 el olijfolie
keukengaren of cocktailprikkers

Keukengerei

Vleeshamer of platte pan Koekenpan