Runderschnitzel met sinaasappel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Peper en zout ze en rol de schnitzels op. Bind of prik ze vast. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de rolletjes tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper, neem ze uit de pan en houd ze afgedekt warm.

Stap 2
Pel voor de schnitzels worden gebakken 2 van de sinaasappelen, snijd ze in dikke plakken en pers de derde sinaasappel uit. Roer de chilisaus, de honing, de azijn en wat zout door het sinaasappelsap. Breng deze saus in de koekenpan aan de kook, breng met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte en leg er de sinaasappelplakken in. Laat kort doorwarmen. Verdeel de sinaasappelplakken over de rolletjes en schep er de saus over.

Lekker met snijbonen en paprika waarover koriander en bosui zijn gestrooid.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

4 runderschnitzels van ca. 150 g per stuk
zout en versgemalen peper
40 g braadboter
3 sinaasappelen
4 eetl. chilisaus
2 eetl. honing
2 eetl. balsamicoazijn
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Koekenpan Citruspers