Runderschnitzels met noten, blauwe kaas en wijnsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verbrokkel de kaas in een kom, voeg de grof gehakte walnoten en de room toe en prak met een vork tot een samenhangend mengsel. Verdeel het kaasmengsel over de schnitzels, vouw ze dubbel en zet ze vast met een houten prikker. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de schnitzels in circa 2 minuten per kant bruin. Neem ze uit de pan en leg ze in een braadslee of ovenschaal.

Stap 2
Blus de inhoud van de koekenpan af met de wijn, voeg de kruiden toe en laat op hoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Voeg de fond toe en laat nogmaals een paar minuten inkoken. Draai het vuur uit en klop de in klontjes verdeelde boter door de saus zodat hij licht bindt. Breng de saus zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper. Lekker met aardappelpuree, aardappelkroketjes of pasta en groenten als sperzieboontjes of broccoli.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 8

Ingrediënten

4 runderschnitzels van ca. 150 g per stuk
100 g blauwschimmelkaas (bijv. Gorgonzola)
50 g gepelde walnoten
1 eetl. kookroom
25 g braadboter
2 dl rode wijn
1 theel. herbes de Proven?e
1 dl runderfond uit een pot
25 g boter

Keukengerei

Kom Koekenpan Braadslee of ovenschaal