Rundertong met kastanjesaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Wrijf de tong stevig in met zout en spoel hem weer af. Leg hem in een pan met laurier, tijm, ui, wortel en een schepje zout. Giet zoveel water in de pan tot de tong onder staat en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan en laat tegen de kook aan in circa 2,5 uur gaar koken. Schep de tong uit de bouillon, spoel hem onder koud water af. Snijd het vel in en trek het er van af. Leg de tong weer terug in de bouillon tot later gebruik.

Stap 2
Verwarm de boter en bak de stukjes kastanje met de knoflook en tijm twee minuten op zacht vuur. Voeg de room toe en vier eetlepels van de bouillon en breng aan de kook. Laat nog 2 minuten inkoken en breng op smaak met zout en peper. Snijd de rundertong in plakken en serveer met de kastanjesaus en bijvoorbeeld truffelaardappels.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

1 stuk gepekelde rundertong van circa 700 g
zout
1 laurierblad
1 takje tijm
1 ui, in stukken
1 wortel, in stukken
2 el boter
150 g gekookte kastanjes, fijngehakt
2 tenen knoflook, gehakt
1 tl tijmblaadjes
1,5 dl kookroom
zout en peper

Keukengerei

kookpan