Rundervinken met hutspot van pastinaak

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Bestrooi de ribeyelapjes met zout en peper
en bestrijk ze met het eiwit.

Meng het gehakt met de kruidkoek, de
kaas, de eidooier, de bigarreau, de jenever
en de mosterd. Kneed dit goed door elkaar
en maak er vier gelijke porties van. Rol er
vervolgens worstjes van.

Leg op ieder lapje vlees het gehakt
worstje en rol de riblap stevig op en maak
de uiteinden vast met een prikker. Verpak
ieder rolletje in
aluminiumfolie. Leg de pak
ketjes in een braad
slede met rooster en bak ze in ongeveer
15-18 minuten mooi ros?.

Blancheer de wortel met de pastinaak en
het laurierblaadje en giet dit af. Bak de uien
in wat boter of olie en voeg hier de geblancheerde groenten aan toe.
Doe er de witte bonen bij en warm het geheel goed door.
Breng op smaak met zout, peper en noot
muskaat en serveer dit bij de rundervinken
met een lepel mosterdmayonaise.

Ingrediënten

500 g runderribeye (4 lapjes), dun en platgeslagen
160 g rundergehakt
1 plakje Friese kruidkoek, verkruimeld
30 g Friese nagelkaas, geraspt
1 ei, dooier en eiwit gescheiden
1 bolletje bigarreau (gekonfijte kers) of een stukje vruchtensukade, fijngehakt
1 borrelglaasje jenever
Halve eetlepel grove mosterd
700 g winterwortel, geschrapt en in dunne reepjes
700 g pastinaak, geschrapt en in dunne reepjes
1 pot witte bonen, afgespoeld (400 g uitlekgewicht)
6 uien, in ringen
1 laurierblaadje
2 eetlepels mosterdmayonaise
Nootmuskaat