Maal de ui, knoflook, gember en specerijen in een vijzel of keukenmachine tot een pasta. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de pasta in circa 10 minuten goudbruin. Voeg het vlees, kaneelstok en kardemompeulen toe en roerbak nog circa 5 minuten mee. Giet de bouillon in de pan en laat aan de kook komen. Laat de curry in circa 2 uur half afgedekt op een vlamverdeler sudderen. Bind de saus eventueel met allesbinder. Neem de pan van het vuur en roer de garam masala door de curry. Lekker met basmatirijst en komkommersalade.
700 g riblappen, in blokjes
2 uien, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
1 tl kurkuma
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
4 el zonnebloemolie
1 kaneelstokje
2 kardemompeulen
500 ml runderbouillon
1 el garam masala (toko)
Keukenmachine, vlamverdeler