Rundvlees met shiitakes, gember en Pangangsaus

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Wrijf de runderlappen in met de vleeskruiden
en braad ze in de boter rondom bruin.
Voeg de laurier en kruidnagel toe, samen
met genoeg kokend water tot het geheel
onderstaat.
Laat de runderlappen twee uur
zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Verwijder dan het laurierblad en de kruidnagels.
Laat het eventuele vocht verdampen.

Snijd de runderlappen in dunne reepjes en
bak deze samen met de shiitakes en groenten
ongeveer vijf minuten.

Maak de saus: halveer de peper in de lengte,
verwijder de zaadlijsten en snijd in halve
ringetjes. Verhit een scheutje olie in een pan
en fruit de knoflook en de peperringetjes
ongeveer twee minuten. Voeg de tomatenpuree
toe en bak die nog even mee. Voeg
vervolgens de bouillon, azijn en de gemberrasp
toe en breng het geheel aan de kook.
Meng de ma?zena met een scheutje water
en roer die door de saus. Kook de saus tot
gewenste dikte.

Leg het gebakken vlees, de shiitakes en de
groenten op een bord en druppel er wat van
de saus overheen.

Ingrediënten

BENODIGDHEDEN
600 g doorregen runderlappen
2 kruidnagels
2 eetlepels vleeskruiden
1 laurierblad
75 g boter
100 g shiitakes, schoongemaakt
1 bosje bosui, in ringetjes
150 g sugarsnaps, geblancheerd
125 g taug?

Voor de saus
2 teentjes knoflook,fijngesneden
1 rode peper
2 eetlepels rijstolie
70 g tomatenpuree
350 ml rundvleesbouillon
(van een half bouillonblokje)
2 eetlepels azijn
15 g gember, geraspt
1 eetlepel ma?zena