Rundvleesblokjes in rode curry en little gem (soort sla)

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe de poulet in een pan, giet er zoveel runderbouillon op dat het vlees onderstaat en voeg het citroengras toe. Laat 1 tot 1,5 uur op laag vuur pruttelen en schuim af en toe af.
Verwarm al roerend de currypasta in de zonnebloemolie en voeg 50 ml kokosmelk toe. Blijf even roeren. Voeg dan de limoenrasp, vissaus, suiker en de rest van de kokosmelk toe, roer goed door en laat het geheel een kwartiertje inkoken.
Giet de vleesblokjes af, doe ze in de saus en roer het geheel goed door.
Verdeel 12 little gem slablaadjes over vier borden. Schep in ieder blaadje wat rundvleesblokjes en garneer met blaadjes basilicum en rode peper.
Serveer het gerecht eventueel met notenrijst.

Bron: Proef 7 2011

Ingrediënten

800 gram runderpoulet in kleine blokjes
?500 ml runderbouillon ?
1 stengel citroengras, open? gesneden ?
3 eetlepels rode currypasta(verkrijgbaar in de toko of sommige supermarkten) ?
2 eetlepels zonnebloemolie
?400 ml kokosmelk ?
rasp van 1 limoen ?
2 eetlepels vissaus ?
schepje suiker
?1 rode chilipeper zonder zaad, in kleine ringetjes
?16 blaadjes basilicum, gehalveerd
?3 kropjes little gem