Rundvleesragout met een ?goulash touch?

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng het vleesfond en de riblappen in een pan aan de kook en laat deze op laag vuur
3 uur garen. Zet het vuur uit en neem het vlees uit de pan. laat het iets afkoelen en snijd het daarna fijn en bewaar de fond.

Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat dit al roerend op een laag vuur gaar worden tot de bloem begint te kleuren (roux).

Schenk in delen de fond bij deze roux en roer dit tot een dikke saus ontstaat. Voeg
de tomatenpuree toe en laat deze even doorgaren. Doe er het paprikapoeder bij,
roer goed door en voeg vervolgens de slagroom toe. Tot slot de stukjes paprika
en het vlees toevoegen. Breng de ragout op smaak met peper en zout.

Serveer de ragout met wat sneetjes geroosterd brood.

Bron: Proef 8 2012

Ingrediënten

500 g runderriblappen
2 potten vleesfond (a 380 ml)
150 g boter
150 g bloem
140 g tomatenpuree
3 eetlepels paprikapoeder
Pot geroosterde paprika (165 gram uitlekgewicht), in stukjes snijden
125 ml slagroom