Salade met gebraden kalfsrollade

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de plakken kalfsrollade
naast elkaar op het werkvlak.
Bestrijk ze dun met de pesto,
rol ze losjes op en snijd ze in
schuine plakken van circa 1 cm breed.

Stap 2
Hak het wit en de dooier van de
eieren gescheiden fijn. Dompel de
ingekruiste tomaten een paar tellen
in kokend water, ontvel ze en snijd
het vruchtvlees zonder de zaadjes
in blokjes.

Stap 3
Roer voor de vinaigrette
het citroensap of de azijn met
wat zout en peper door elkaar
tot het zout is opgelost en klop
er in een dun straaltje de olie door.

Stap 4
Verdeel de gewassen en droog
geslagen veldsla over de borden
of kommen. Bedruppel met de
vinaigrette. Verdeel de rolladerolletjes
over de sla en bestrooi met het
wit en geel van het ei en de blokjes
tomaat. Lekker met geroosterd
casinobrood en boter.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

200 gram gebraden kalfsrollade
(in plakken gesneden)
2 eetl. pesto (potje)
2 hardgekookte eieren
2 tomaten
100 gram veldsla
Voor de vinaigrette:
1 eetl. citroensap of azijn
zout en versgemalen peper
3 eetl. olijfolie

Keukengerei

Kookpan Kom