Salade met gebraden kipfilet komkommer en kruidencroutons

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak eerst de croutons. Neem casinobrood uit de diepvries of laat de sneetjes in de diepvries een half uurtje aanvriezen. Ze zijn dan mooier in blokjes te snijden. Verwarm de oven voor op 200?C. Snijd de sneetjes brood in vierkante blokjes, doe ze in een kom, bedruppel ze met de olie en bestrooi ze met de kruiden en wat zout en peper. Schep goed om zodat alle blokjes de olie kunnen absorberen. Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier, spreid de croutons erover uit en laat ze in 10-12 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin bakken. Neem ze uit de oven en schep ze op een bord om af te koelen.

Stap 2
Halveer de gewassen komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes, snijd de stukken in de lengte elk in twee repen en snijd de repen in blokjes. Roer in een kom de chilisaus, het citroensap of de azijn, de honing en wat zout en peper door elkaar tot het zout is opgelost en roer dan de olie erdoor. Schep circa 1 uur voor het serveren de komkommerblokjes door de marinade en schep af en toe om (als de komkommerblokjes langer in de marinade staan, worden ze zacht).

Stap 3
Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Verdeel de sla over de borden en schep daarop de komkommerblokjes met een deel van de marinade. Verdeel daarover de blokjes kip en de kruiden-croutons.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

250 gram gebraden kipfilet, in plakken van 1 cm dik
1 kleine komkommer
2 eetl. zoetzure Thaise chilisaus
1 eetl. citroensap?of blanke azijn
2 theel. honing
zout en versgemalen peper
3 eetl. (olijf)olie
1 zak gemengde sla
Voor de croutons:
2-3 sneetjes wit casinobrood
2 eet. (olijf)olie
1 flinke theel. gemengde gedroogde Italiaanse of Proven?aalse kruiden

Keukengerei

Kom