Salade met gebraden rib?eye en garnalenbeignets

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Klop alle ingredi?nten voor de vinaigrette samen in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Klop het zelfrijzend bakmeel met het zout en het water of bier tot een dun beslag en laat het 10 minuten staan.

Stap 2
Bestrooi de garnalen met de ma?zena en schud ze om zodat ze rondom bedekt zijn. Verwarm een laagje arachide?olie in een wok of diepe pan tot 180?C. Neem de garnalen bij de staart en doop ze in het beslag. Frituur ze per vier in een paar minuten rondom goudgeel en haal ze uit de pan met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 3
Vermeng de sla met de vinaigrette en bosuitjes, verdeel de sla over vier borden. Verdeel de plakjes ribeye erover en leg op elk bord drie garnalen?beignets.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

150 g gebraden ribeye, dun gesneden

Voor de vinaigrette:
1 tl scherpe mosterd
1 el witte wijnazijn
1 tl honing
3 el olijfolie
zout en peper
Voor de beignets:
50 g zelfrijzend bakmeel
snuf zout
75 cl koolzuurhoudend water of bier
12 grote gepelde garnalen met staart
1 el ma?zena
arachideolie om te frituren
krop fris?e sla, gewassen en gedroogd
2 bosuitjes, in ringetjes

Keukengerei

wok / diepe pan schuimspaan keukenpapier