Salade met gegrild fruit en griglia ham

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe voor de dressing de olie, honing, azijn, mespunt zout en peper in een schoon potje en schud goed door. Rooster de pecannoten 5 minuten in een droge koekenpan en hak ze grof. Verwarm de grillpan. Was en droog de peer, snijd hem in 8 stukken en haal het klokhuis eruit. Snijd de schil van de ananas rondom weg en snijd de plakken in vieren. Leg het fruit circa 2 minuten per kant in de grillpan en laat het aan beide kanten bruin worden. Schep het fruit uit de pan en laat wat afkoelen.

Stap 2
Snijd van de witlof de stronkjes af en pel de bladeren los. Verdeel de bladeren over 4 grote borden. Pluk van de waterkers de dikste stelen en verdeel de waterkers over de witlofbladeren.Giet op elk bergje witlof een beetje dressing en verdeel het fruit over de bordjes. Leg de griglia ham in losse rozetten erbij en bestrooi met de noten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

200 g griglia ham
50 g pecannoten
1 lichtrijpe peer
2 plakken (verse) ananas van 1,5 cm dik
2 witlofstruikjes
een handje waterkers
Voor de dressing:

3 el milde olijfolie
1 el honing
1?el witte wijnazijn
versgemalen peper en zout

Keukengerei

Potje met deksel Koekenpan Grillpan

Vragen?