Salade met gerookte eendenborst en sinaasappeltimbaaltjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maak de sinaasappeltimbaaltjes de dag tevoren. Bestrijk de vormpjes met olie en laat ze omgekeerd uitlekken. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje van het sinaasappelsap. Dat kan op het vuur of in de magnetron. De gelatine mag niet koken! Roer de opgeloste gelatine met de chilisaus door het sinaasappelsap. Laat het mengsel, af en toe roerend, lobbig worden. Dat gaat het snelst als het in de koelkast wordt gezet. Verdeel het lobbig geworden mengsel over de vormpjes en zet ze afgedekt in de koelkast om ze op te laten stijven.

Stap 2
Laat de eendenborst op kamertemperatuur komen. Snijd hem in dunne plakken en verdeel die over de borden. Garneer met de slablaadjes. Ga met de punt van een scherp mesje langs de binnenkant van de rand van de vormpjes met de sinaasappelgelei, om ze los te maken. Dompel de vormpjes ??n voor ??n, een paar tellen in heet water en stort de sinaasappelgelei op de borden naast de eendenborst. Maal wat peper over het vlees.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

1 grote gerookte eendenborst van circa 250 gram
slablaadjes, bijvoorbeeld rucola
versgemalen peper
Voor de sinaasappeltimbaaltjes:
4 vormpjes met een inhoud van circa 1 dl
plantaardige olie om te bestrijken
3 blaadjes gelatine
3 dl versgeperste sinaasappelsap
2 eet. chilisaus
?

Keukengerei

Steelpan