Salade met gerookte kip en grapefruit

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gerookte kipfilet
schuin in dunne plakjes. Schil
de grapefruits tot op het
vruchtvlees en snijd de partjes
tussen de vliesjes los. Van het
uitlopende sap op. Sla de
gewassen en schoongemaakte
sla droog. Snijd de gewassen
en schoongemaakte bosuitjes
in schuine ringetjes.
Stap 2
Roer het citroensap, de soja-
saus, de honing en de tabasco
door het opgevangen fruitsap
en klop er in een dun straaltje
de olie door.
Stap 3
Verdeel de sla over een schaal
of over de borden. Verdeel
daarover de plakjes gerookte
kip en de grapefruitplakjes.
Bedruppel met de saus en
bestrooi met de bosui.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

circa 250 gram gerookte kipfilet
2 rode grapefruits
100 gram veldsla
2 bosuitjes
2 eetl. citroensap
1 eetl. sojasaus
2 theel. honing
paar druppels tabasco
4 eetl. (olijf)olie

Keukengerei

Kom