Salade met gerookte kipfilet

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de kipfilets met een groot kartelmes schuin op de draad in mooie dunne plakken. Pel drie van de sinaasappelen en snijd ze over de breedte in dunne plakken. Verwijder de pitjes. Pers de vierde sinaasappel uit. Schil vervolgens de kiwi’s en snijd ze in plakjes.
Stap 2
Doe voor de dressing het uitgeperste sinaasappelsap in een glazen pot en klop er met de staafmixer of met een garde de honing, de mosterd en wat zout en peper door. Klop er daarna in een dun straaltje de olie door. De dressing kan de dag ervoor worden gemaakt en vervolgens in een jampotje, afgedekt met schroefdeksel, in de koelkast worden bewaard.
Stap 3
Verdeel de slablaadjes mooi over de bordjes. Leg de plakjes kipfilet in het midden. Rangschik daaromheen de plakken sinaasappel en kiwi. Schud de dressing goed voor gebruik. Bedruppel de salades kort voor het serveren met de dressing.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 96

Ingrediënten

1 dubbele gerookte?kipfilet (circa 300 gram)
4 sinaasappelen
3 kiwi's
150 g gemengde slablaadjes

Voor de dressing:
1 theel. honing
1 theel. mosterd
zout en versgemalen peper
4 eetl. (olijf)olie?

Keukengerei

Citruspers Glazen pot Staafmixer of garde