Salade met geroosterde geitenkaas, spek en rucola

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de plakjes ontbijtspek of bacon in een licht ingevette koekenpan aan beide kanten knapperig of leg ze tussen twee velletjes keukenpapier en zet ze circa 2 minuten op 750 Watt in de magnetron. Sla de gewassen rucola droog en verwijder de dikke stelen.

Stap 2
Rooster de sneetjes brood in het broodrooster of onder de ovengrill. Steek er met een ronde uitsteekvorm of met behulp van een omgekeerd glas of kopje ronde sneetjes uit die even groot zijn als de plakken geitenkaas.

Stap 3
Verwarm de ovengrill voor. Leg de sneetjes brood op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plakken kaas op de sneetjes brood. Schuif de sneetjes circa 10 cm onder de voorverwarmde grill tot de kaas licht begint te kleuren. Dat zal 3-4 minuten duren. Trek de bakplaat uit de oven, verdeel de plakjes uitgebakken spek over de kaas en schuif nog een half minuutje terug om het spek warm te laten worden. Neem de bakplaat uit de oven, verdeel de sneetjes over de bordjes en garneer met de rucola. Bestrooi de rand van het bord desgewenst met wat paprikapoeder.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

8-12 plakjes ontbijtspek of bacon
circa 50 gram rucola
4 sneetjes rozijnen-notenbrood
4 plakken ronde geitenkaas met een zachte korst, elk 1 cm dik
desgewenst paprikapoeder om te bestrooien

Keukengerei

Koekenpan Broodrooster