Salade met gestoofde peertjes, walnoten en oude kaas

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg de peren in een niet te grote pan en schenk er de rode wijn overheen.
Voeg 200 ml water toe met de suiker, het vanillestokje, kaneelstokje en de kruidnagels. Laat dit koken op een laag vuurtje totdat de peren zacht zijn (ongeveer 15 minuten, afhankelijk van hoe rijp de peren zijn). Haal de peren uit het vocht. Bewaar het vocht.

Laat het vocht inkoken tot de helft en schenk het daarna over de peren.

Klop een vinaigrette van de olie en azijn en voeg 3 eetlepels kookvocht toe. Schep de vinaigrette door de sla en verdeel deze over vier borden. leg op elk bord 2 halve peren en strooi er de walnoten en oude kaas overheen.

Bron: Proef 6 2012

Ingrediënten

100 g gemengde eikenbladsla
4 kleine niet te rijpe peren, steeltje eraan, klokhuis eruit
200 ml rode wijn
50 g suiker
2 kruidnagels
1 vanillestokje, opengesneden
1 kaneelstokje
40 ml walnotenolie
1 eetlepel balsamicoazijn
75 g geroosterde walnoten
100 g verbrokkelde oude kaas