Salade met groene asperges, peultjes en kalkoenrollade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil de onderste helft van de asperges en snijd ze schuin in stukken van circa 4 cm. Haal de peultjes af. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Rol de plakken kalkoenrollade een voor een losjes op en snijd ze in smalle reepjes. Rooster de pijnboompitten in de droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren en laat ze op een bord afkoelen.?
Stap 2
Klop voor de saus de mayonaise, de room en de kerrie door elkaar en breng op smaak met wat zout en peper. Schep de saus in een passend schaaltje.
Stap 3
Breng ruim water met 1 afgestreken eetlepel zout borrelend aan de kook. Laat de asperges op hoog vuur 3 minuten koken, voeg de peultjes toe en laat ze 2 minuten meekoken. Giet af in een vergiet en spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen. Of dompel de groenten in een kom koud water en laat ze daarna in een vergiet uitlekken.
Stap 4
Verdeel de sla over de borden. Leg een ?nestje? van kalkoenreepjes in het midden van het bord en verdeel er de asperges en de peultjes omheen. Bestrooi met de bosuitjes en de pijnboompitten. Lekker met ciabatta of knapperig stokbrood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 4

Ingrediënten

500 g groene asperges
100 g peultjes
1-2 bosuitjes
8 plakken gebraden kalkoenrollade
van circa 2 mm dik
50 g pijnboompitten
150 g gemengde sla
Voor de saus:
3 eetl. mayonaise?
3 eetl. kookroom of cr?me fra?che
1-2 theel. kerrie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Dunschiller Koekenpan Kom Schaaltje Kookpan Vergiet