Salade met Japans gekruide rosbief

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Japans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes en pluk de waterkers van de dikke stelen. Snijd de geschilde komkommer in de lengte doormidden en haal de zaadjes er met een lepel uit. Snijd de komkommer in plakjes en de bosui in ringetjes. Vermeng nu alle groenten met elkaar in een schaal.

Stap 2
Vermeng in een kommetje de ingredi?nten voor de dressing met elkaar en giet dit twee minuten voor het serveren over de sla. Verdeel de sla over 4 borden en verdeel de rosbiefplakjes er over, bestrooi met nog wat geroosterd sesamzaad.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 7

Ingrediënten

200 g Japans gekruide rosbief
1/2 krop ijsbergsla
een handje waterkers
1/2 geschilde komkommer
2 bosuitjes
Voor de dressing:

2 el rijstazijn
1 el suiker
1 el Japanse sojasaus
1 cm vers geraspte gember
1 el geroosterd sesamzaad

Keukengerei

Schaal Kommetje