Salade met kalkoen, ma?s en witte boontjes

  • 10 personen
  • Makkelijk
  • Brunch
  • 30-60 minuten
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verdeel de kalkoenfilet in vier gelijke stukken. Breng in een pan 0,5 liter water met het bouillontablet aan de kook, doe het vlees in de pan, breng opnieuw tot tegen de kook, draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan 10 minuten trekken. Draai het vuur uit en laat de kalkoenfilet in het kookvocht afkoelen. Op deze manier blijft het vlees heel mals. Schep het vlees uit de bouillon en snijd het in blokjes. Meet 1 dl van de bouillon af en gebruik de rest desgewenst voor een soep.

Stap 2
Spoel de boontjes en de ma?skorrels onder de koude kraan af in een vergiet en laat goed uitlekken. Schep ze in een kom door elkaar. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en laat de ui en de knoflook op laag vuur regelmatig omscheppend in circa 5 minuten glazig fruiten. Giet de afgemeten deciliter bouillon en de azijn erbij, voeg zout en peper toe en laat kort koken. Klop de mosterd door de saus. Giet de kokende vinaigrette over de boontjes met de ma?s en schep goed door. Laat minstens een half uur intrekken en schep af en toe om. Schep de kalkoenblokjes door de salade.

Stap 3
Knip het bieslook in ringetjes. Sla de gewassen rucola of waterkers droog, verwijder de dikke stelen en trek het blad in stukjes. Schep kort voor het serveren de rucola of de waterkers en het bieslook door de bonensalade. Schep de salade in een mooie schaal.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

400 g kalkoenfilet aan een stuk
1 kruidenbouillontablet
1 blik of pot witte boontjes (circa 800 g)
1 blik ma?skorrels (circa 400 g)
1 flinke ui
1-2 teentjes knoflook
4 eetl. olijfolie
4 eetl. witte-wijnazijn
zout en versgemalen peper
2-3 theel. mosterd
1 bosje bieslook
50 g rucola of waterkers

Keukengerei

Kookpan Schuimspaan Vergiet Kom Schaal