Salade met kipreepjes

  • 0 personen
  • Vrij makkelijk
  • Brunch
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de kipfilets licht aanvriezen en snijd ze schuin in plakjes van circa 1 cm breed. Zet drie diepe borden klaar. Roer in het eerste bord de bloem, de kerrie en wat zout en peper door elkaar. Klop in het tweede bord de eieren los met een eetlepel water. Schep de kokos in het derde bord en maak goed los. Haal de reepjes kip met een paar tegelijk door de gekruide bloem, dan door het ei en tenslotte door de kokos. Let op dat ze rondom met een paneerlaagje zijn bedekt en leg ze naast elkaar op een platte schaal.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 100?C. Verhit de olie in de frituurpan of verhit een laagje olie in de wok of de koekenpan tot er lichte damp afkomt. Frituur de gepaneerde kipreepjes met niet teveel tegelijk in de hete olie rondom goudbruin en schep ze op een schaal met een laagje keukenpapier. Houd de gebakken reepjes in de oven warm terwijl de rest wordt gebakken.

Stap 3
Verdeel de sla over het midden van een platte ronde schaal. Garneer de rand met plakjes komkommer en plakjes radijs. Schep de warme kipreepjes op de sla en serveer de kerriesaus apart.

Ingrediënten

600 gram kipfilets
4 eetl. bloem
2 theel. kerrie
zout en versgemalen peper
2 eieren
5 eetl. geraspte kokos
olie om te frituren
1 zak gemengde sla
1/2 komkommer
1 bosje radijs
kerriesaus uit pot of fles