Salade met kwarteldijtjes en rode grapefruit

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de schil en het vlies rondom van de grapefruit en snijd met behulp van een klein keukenmes de partjes tussen de vliezen eruit. Vang het vocht op. Pluk de sla in kleine stukjes en doe ze in een kom.

Stap 2
Maak de dressing door alle ingredi?nten samen met een snuf peper en zout in een leeg jampotje te doen en met het deksel stevig vastgedraaid goed te schudden. Zo ontstaat een mooi homogene dressing die makkelijk te doseren is.

Stap 3
Verwarm de boter in een koekenpan. Bestrooi de kwarteldijen rondom met zout en peper en bak ze rondom bruin, giet het grapefruitvocht erbij en laat nog circa 10 minuten zachtjes gaar bakken. Laat ze afkoelen tot lauwwarm.

Stap 4
Giet 2 minuten voor het serveren de dressing over de sla en vermeng goed. Verdeel de sla en de andere ingredi?nten over vier borden.? Bestrooi met nog wat vers gemalen peper en serveer met een stukje toast.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 10

Ingrediënten

12 kwarteldijtjes
2 rode grapefruits
1 kleine krop fris?e, gewassen en gedroogd
2 el vloeibare boter
Voor de dressing:

peper en zout
2 el olijfolie
1 el walnootolie
1 el frambozenazijn
1 tl mosterd

Keukengerei

Kom Potje met deksel Koekenpan