Salade met linzen en bloedworst

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Spoel de linzen af in een vergiet of zeef en laat ze goed uitlekken. Snijd de bloedworst zonder velletje in blokjes. Was de schoongemaakte sla en laat goed uitlekken. Snijd de gewassen appel met de schil in blokjes en bedruppel ze met het citroensap om verkleuren te voorkomen. Snipper de ui.

Stap 2
Roer voor de vinaigrette de azijn, de honing, de mosterd en wat zout en peper door elkaar en klop er daarna de beide soorten olie door.

Stap 3
Verhit de eetlepel plantaardige olie in de koekenpan en bak de blokjes bloedworst regelmatig omscheppend rondom aan. Laat de ui kort meebakken. Voeg de linzen toe en laat goed doorwarmen. Verdeel de sla over de borden. Schep kort voor het serveren de blokjes appel en de vinaigrette door de linzen. Verdeel het linzenmengsel over de sla en serveer meteen. Geef er als het een hoofdgerecht is knapperig brood bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

1 blik linzen (circa 400 g)
2-3 dikke plakken bloedworst (circa 200 g)
1 kropje rode krulsla (lollo rosso)
1 appel met rode schil
1 eetl. citroensap
1 rode ui
1 eetl. plantaardige olie
Voor de vinaigrette:

1 eetl. rode wijnazijn
1 theel. honing
1 theel. mosterd
zout en versgemalen peper
2 eetl. olijfolie
1 eetl. notenolie

Keukengerei

Vergiet of zeef Kom Koekenpan