Salade met ossentong gevulde eieren en ravigottesaus

  • 6 personen
  • Makkelijk
  • Lunch
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Prik de eieren in en kook ze in
9 minuten hard. Laat ze onder de
koude kraan schrikken en pel ze.
Houd een ei apart en hak dat fijn.
Halveer de zes overige eieren in
de lengte en wip er de dooiers uit.
Prak de eierdooiers fijn. Roer de
boter zacht met de mayonaise,
schep er de dooiers door en breng
het mengsel pittig op smaak met
wat zout en peper. Spuit of schep
het dooiermengsel in de eiwitten
en garneer met een paar kappertjes.

Stap 2
Roer voor de ravigottesaus de
mayonaise, het fijngehakte ei, de
mosterd, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes, de bieslook en
de peterselie door elkaar. Breng de
saus op smaak met wat zout en
peper en verdun desgewenst met
een scheutje (koffie)room.

Stap 3
Halveer de augurkjes in de lengte
en rol elk stukje augurk in een
plakje ossentong. Snijd de resterende
ossentong in reepjes. Verdeel de
gewassen, schoongemaakte en droog
geslagen sla over een platte schaal.
Verdeel daarover de reepjes en de
rolletjes ossentong en de gevulde
eieren. Geef de ravigottesaus apart.
Serveer er geroosterde sneetjes
witbrood en boter bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

200 gram gesneden ossentong
(vleeswaren)
7 eieren
50 gram boter
2 eetl. mayonaise
zout en versgemalen peper
kappertjes om te garneren
3 augurkjes
1/2 krop sla
Voor de ravigottesaus:
4 eetl. mayonaise
1 hardgekookt ei
1 theel. (dragon)mosterd
1 eetl. kappertjes
2 eetl. in ringetjes gesneden
bieslook
2 eetl. fijngehakte peterselie
desgewenst een scheutje
(koffie)room

Keukengerei

Kookpan Kom Platte schaal