Salade met paddenstoelen en gegrilde biefstuk

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Neem de biefstukken een half uur voor bereiding uit de koelkast. Bestrooi ze met zout en peper en bestrijk ze met een kwastje olie. Zet de aardappelen ongeschild op met water en zout en kook ze in circa 10 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen tot ze lauw zijn. Snijd ze in partjes, bestrooi met zout en peper en schep er twee eetlepels olijfolie doorheen. Verdeel de aardappelen over vier borden. Verwarm ondertussen twee eetlepels olie in een koekenpan en bak de paddenstoelen op hoog vuur bruin. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog een minuut mee. Verwarm de grillpan en grill de biefstukken aan beide kanten circa 2 minuten, zodat ze van buiten mooi bruin en van binnen ros? zijn.
Klop van de azijn, honing, mosterd en olie een dressing en breng die op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de gemengde sla en verdeel dit over de aardappelen. Schep de paddenstoelen erop. Snijd de biefstukken in dikke plakken en verdeel deze over de salade. Maal er nog wat peper over en serveer direct. Lekker met brood en aioli (knoflookmayonaise).

Bron: KmdK 09-2008

Ingrediënten

3 kogelbiefstukken
zout en versgemalen peper
4 el olijfolie
8 roseval aardappelen
250 g kastanjechampignons, in stukken
100 g shii-take, in stukken
2 teentjes knoflook, gehakt
2 tl tijmblaadjes
100 g gemengde sla

Voor de dressing: 1 el balsamicoazijn
1 tl honing
1 tl mosterd
2 el olijfolie

Keukengerei

Grillpan, kwastje, koekenpan