Salade met paddestoelen en spekjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes langzaam uit in de koekenpan. Voeg een eetlepel olie toe en bak de paddestoen en knoflook nog 2 minuten mee. Klop de frambozenazijn met de mosterd en honing los en giet al kloppende de twee soorten olie erbij. Breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Verdeel de sla over vier borden en schep de spekjes en gemengde paddestoelen erover. Giet ook het bakvet uit de pan over de sla. Giet over elk bord nog een eetlepel vinaigrette.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

200 g ontbijtspekblokjes
1 el olijfolie
150 g gemengde paddestoelen, in stukjes
1 teen knoflook, in plakjes
1 krop eikenbladsla, gewassen en gedroogd

Voor de vinaigrette:
1 el frambozenazijn
1 tl mosterd
mespunt honing
2 el walnootolie
1 el milde olijfolie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

koekenpan