Salade met roergebakken runderreepjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng in een kom de runderreepjes met de sojasaus, gembersiroop, peper en sesamolie. Pluk en was de waterkers en taug?. Snijd de stelen van de shii-take korter en snijd grote exemplaren in vieren en laat de kleine heel. Bak ze kort in een wok of koekenpan met weinig olie. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

Stap 2
Bak in dezelfde wok de runderreepjes in 2 porties om en om bruin en knapperig.

Stap 3
Schik de sla en taug? op borden, verdeel hierover de warme reepjes en shii-take. Giet resterend bakvocht over de salade en bestrooi met pinda?s. Lekker met een kommetje kleefrijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

400 g runderreepjes ongekruid
2 el. kikkoman sojasaus
1 el. gembersiroop
peper
1 el. sesamolie
100 g waterkers
100 g taug?
100 g shii-take
50 g pinda?s

Keukengerei

Kom Wok of koekenpan