Stap 1
Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Bak ze in de braadboter op hoog vuur in 3-4 minuten per kant van buiten bruin en van binnen ros?, schep ze op een bord en laat ze afkoelen.
Stap 2
Snijd de afgekoelde biefstukken met een scherp mes in dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs in een platte schaal.
Stap 3
Roer voor de marinade de sojasaus of de vissaus, de rijstwijn of de sherry, de sesamolie, het citroensap, de gember-siroop en de sambal oelek in een roestvrijstalen steelpannetje door elkaar en breng al roerend aan de kook. Bind met de ma?zena of de allesbinder.
Stap 4
Schep de helft van de hete marinade over de plakjes vlees en laat de rest afkoelen. Laat het vlees afgedekt minstens 20 minuten rusten.
Stap 5
Snijd de schoongemaakte radijsjes in plakjes. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en halveer de gewassen druiven. Was de sla en laat uitlekken. Verdeel de sla over een platte schaal of over eenpersoons borden. Schep de plakjes vlees met de marinade in het midden en druppel de resterende marinade over de sla. Verdeel de radijs en de druiven rond het vlees. Bestrooi met de bosui en de pinda’s.
2 Hollandse biefstukken van circa 150 g per stuk
braadboter
1 bosje radijs
1-3 bosuitjes
250 g witte of blauwe druiven
sla naar keuze (veldsla, krulsla of gemengde sla)
2 eetl. grof gehakte pinda's
Voor de marinade:
2 eetl. sojasaus of vissaus (nam pla)
2 eetl. rijstwijn of droge sherry
2 eetl. sesamolie
1 eetl. citroensap
2 eetl. gembersiroop
1 theel. sambal oelek
2 theel. aangeroerde ma?zena of allesbinder
Koekenpan Platteschaal Roestvrijstalen pannetje