Salade met stoofpeertjes, kippenlever en spekjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd het spek in reepjes en bak die langzaam uit in een droge koekenpan, voeg de kippenlevers toe en bak ze om en om in circa 3 minuten bruin en net gaar. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze van het vuur. Verdeel de sla over drie borden. Snijd de stoofpeertjes in reepjes en verdeel die over de sla. Klop van de mosterd, azijn, olie en bessengelei een vinaigrette en breng die op smaak met zout en peper. Giet de vinaigrette over de sla en verdeel dan de warme kippenlever en spekjes erover

Bron: Koken met de Keurslager nr. 1 2008

Ingrediënten

150 g gerookt spek
200 g kippenlevers, schoongemaakt
zout en peper
200 g gemengde groene sla, gewassen en gedroogd
150 g stoofpeertjes, kant-en-klaar
1 tl scherpe mosterd
1 el witte wijnazijn
3 el milde olijfolie
1 tl bessengelei of bosbessenjam