Salade Ni?oise

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 20-30 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Scheur de gewassen en droog geslagen sla in stukjes. Kook de sperzieboontjes gaar in water met veel zout en zonder deksel op de pan (dan blijven ze mooi groen), giet ze af, laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze uitlekken. Verdeel de uitgelekte tonijn in grove stukken. Laat de ansjovisfilets op keukenpapier uitlekken. Snijd de tomaten en de gepelde eieren in parten.

Stap 2
Doe de ingredi?nten voor de vinaigrette in een glazen pot met schroefdeksel en schud tot alles goed gemengd, is.

Stap 3
Verdeel de sla over de borden of op een grote schaal en schep er de helft van de vinaigrette over. Maak in het midden een bergje van de sperzieboontjes en de tonijn en garneer met de parten tomaat en ei, de ansjovisfiletjes en de olijven. Bedruppel de salade met de resterende vinaigrette Lekker met volkorenbrood en kruidenboter.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

circa 200 gram stevige sla (bij voorkeur bindsla, Romeinse sla of ijsbergsla; gemengde sla uit een zak mag ook)
200 gram dunne sperzieboontjes (haricots verts)
1 blik tonijn van ca. 300 gram (naar keuze op olie- of op waterbasis)
1 blikje ansjovisfilets van ca. 500 gram
3 tomaten
3 hardgekookte eieren
6 eetl. (olijf)olie
Voor de vinaigrette:
2 eetl. rode wijnazijn
1 geperst teentje knoflook
1 eetl. Dyonmosterd
zout en versgemalen peper
20 zwarte olijven

Keukengerei

Kookpan Vergiet Glazen pot met schroefdeksel