Salade van avocado en sinaasappel met Cipolle

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil met een dunschiller een kwart van de schil van een sinaasappel af. Snijd dit in flinterdunne reepjes of doe dit met een zesteur. Breng de schilletjes met de suiker en water aan de kook en laat op laag vuur 2 minuten inkoken. Blijf erbij want de suiker kan snel aanbranden. Haal de gekonfijte schilletjes met een vork uit de pan en leg ze op een bordje om af te koelen.

Stap 2
Snijd de rest van de schil helemaal van de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Doe de partjes en het sap in een schaal. Snijd de avocado’s doormidden en trek het vel eraf en de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in schijfjes. Doe ze bij de sinaasappelpartjes.

Stap 3
Verwarm de boter in een koekenpan en bak de Cipolles om en om in 12 minuten bruin en gaar. Klop ondertussen de ingredi?nten voor de vinaigrette samen in een kommetje. Verdeel de gemengde sla over 4 borden en leg hierop de sinaasappel en avocadoschijven. Besprenkel de salade met de vinaigrette en garneer met de gekonfijte sinaasappelschilletjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 6

Ingrediënten

4 x Cipolle
2 navelsinaasappels
1 el suiker
2 el water
1 grote of 2 kleine rijpe avocado’s
2 el vloeibare boter
1 zak gemengde sla
Voor de vinaigrette:

4 el olijfolie
2 el witte balsamicoazijn
1 tl scherpe mosterd
zout en peper

Keukengerei

Dunschiller Steelpan Schaal Koekenpan Kom