Salade van beenham met truffelolie

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de (truffel)aardappeltjes gaar en blancheer de haricots verts kort zodat die ook beetgaar zijn. Snijd de rettich in reepjes van 4 cm en meng deze met de haricots verts, een eetlepel olijfolie en wat peper en zout. Schil de sinaasappels dik af zodat ook de vliesjes van de partjes weggeschild zijn en snijd nu de partjes tussen de vliesjes vandaan. Meng de olijfolie met truffelsalsa en breng deze geurende dressing op smaak met zout en peper.

Dresseer de beenham in drie roosjes op het bord. Maak een luchtige salade van de rettich en haricots verts in het midden van het bord. Garneer het geheel met de partjes sinaasappel en de afgekoelde (truffel)aardappel. Druppel als laatste de geurende dressing over het gerecht.

Bron: Proef...nr 5 2009

Ingrediënten

350 g beenham in dunne plakjes
250 g rettich
250 g haricots verts
2 sinaasappels
10 truffelaardappeltjes (of andere kleine aardappels)
4 eetlepels goede olijfolie
1 eetlepel truffelsalsa