Salade van brie, vijg en krokante Parmaham in krokant tortillabakje

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de ovengrill voor. Leg de plakken ham op een ingevette bakplaat en bestrijk ze lichtjes met wat olie. Grill ze in een paar minuten krokant. Blijf erbij, het kan snel gaan! Zet de oven terug op 200?C. Bestrijk de schaaltjes met wat olie en duw de tortilla?s erin zodat een bakje ontstaat. Bestrijk de tortilla?s aan binnen en buitenkant met wat olie en bak ze in de oven in circa 10 minuten krokant. Laat ze afkoelen en haal ze dan uit de schaaltjes. Zet de bakjes op borden en verdeel de slablaadjes, vijg, brie en Parmaham erover. Klop een vinaigrette van de azijn, mosterd en olie en breng op smaak met zout en peper. Druppel de dressing over het gerecht.

Bron: KmdK 10-08

Ingrediënten

100 g Parmaham
4 kleine bloemtortilla?s
1 el olijfolie
100 g brie de pays, op kamertemperatuur
2 verse vijgen, in dunne plakjes
1 krop eikenbladsla, gewassen en gedroogd


Voor de vinaigrette:
1 el balsamicoazijn
1 tl scherpe mosterd
2-3 el olijfolie
zout en peper


Extra:
4 ovenvaste schaaltjes