Salade van gegrilde groenten en pancetta

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Was en snijd de courgette in plakken van 1 cm. Snijd de venkelknol in vieren en verwijder de kern. Snijd de venkel in plakken van 1 cm. Was en snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijst. Was en snijd de tomaten horizontaal doormidden.

Stap 2
Verwarm de olie in de grillpan en grill alle groenten aan beide kanten mooi bruin. Bestrooi de groenten na het grillen met zout en peper en houd ze warm onder aluminiumfolie. Verwarm een koekenpan en bak de pancetta op zacht vuur in twee minuten uit. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap 3
Verdeel de groenten over vier borden en strooi er wat gehakte munt en basilicum?blaadjes over. Verdeel de pancetta ernaast en giet er een straaltje extra vergine olijfolie over. Lekker met knapperig gebakken plakjes stokbrood.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

150 g pancetta in dunne plakjes
1 kleine courgette
1 venkelknol
1 gele paprika
2 trostomaten
2 el olijfolie
zout en peper uit de molen
2 takjes munt, alleen de blaadjes
1 takje basilicum, alleen de blaadjes
2 el extra vergine olijfolie

Keukengerei

grillpan koekenpan aluminiumfolie keukenpapier