Salade van gegrilde groenten en parmaham

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de aubergine in dunne lange plakken (0,5 cm) en leg ze op keukenpapier, strooi er zout over en leg er nog een vel keukenpapier op. Snijd de courgette in dunne lange plakken en snijd de paprika in kwarten, haal de zaadjes eruit en snijd de kwarten in repen.

Stap 2
Verwarm de olie in een grill of grote koekenpan en grill de groenten in porties om en om mooi bruin. Voordat u de aubergine bakt wrijft u overtollig zout en vocht af met wat keukenpapier. Leg de trostomaatjes in zijn geheel in de pan en grill tot er vochtblaasjes op komen. Laat alle groenten uitlekken op keukenpapier.

Stap 3
Snijd de artisjokharten in vieren en vermeng ze met de rucola, zout en peper, 4 eetlepels olijfolie en wat druppels balsamico. Verdeel dit over vier borden en leg de lauwe gegrilde groenten erbij. Verdeel de plakken parmaham erover en maal er nog wat verse peper over. Lekker met crostini of ciabatta uit de oven.

Ingrediënten

200 g parmaham, in dunne plakken
1 aubergine, in dunne plakken
zout
1 courgette, in dunne plakken
1 gele paprika
2 el. olijfolie
8 kleine trostomaatjes
4 artisjokharten
bosje rucola
4 el. olijfolie, extra vergine
balsamicoazijn
peper uit de molen