Salade van pastrami

  • 4 personen
  • Tussendoortje
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

1 Snijd met behulp van een mandoline dunne plakjes van de mei­ knolletjes. Pluk de blaadjes munt en snijd ze in reepjes, knip de tuinkers van de grond, was de nectarine en snijd de vrucht in stukjes.

2 Pers de grapefruit uit en maak een dressing van 6 eetlepels fruitige olijfolie en 3 eetlepels grapefruitsap. Breng dit op smaak met vers­ gemalen peper en zout.

3 Verdeel de plakjes meiknol of koolrabi met de pastrami over vier borden. Strooi hierover de munt, tuinkers en de roze peperbessen. Verkruimel de feta eroverheen en verdeel de stukjes nectarine. Besprenkel het geheel met de grapefruit dressing.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten


300 g pastrami (vleeswaren)
2 meiknollen of koolrabi
3 takjes munt
1 bakje tuinkers
2 nectarines
Halve grapefruit
1 eetlepel roze peperbessen
50 g feta
Olijfolie
Peper en zout