Salade van pat?blokjes en kerstomaatjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de pat? in de koelkast om goed op te laten stijven. Verwijder de eventuele vetrandjes en snijd de pat? in vierkante blokjes. Leg ze tot gebruik in de koelkast. Halveer de gewassen en gedroogde kerstomaatjes. Sla de schoongemaakte en gewassen veldsla goed droog. Doe voor de vinaigrette de azijn, de honing of de suiker, de mosterd en wat zout en peper in een glazen potje met schroefdeksel en roer tot de honing of de suiker en het zout zijn opgelost. Voeg de olie toe, draai het deksel op het potje en schud tot alles goed is gemengd.

Stap 2
Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel daarover de beide soorten pat?blokjes en de halve tomaatjes. Bedruppel met de goed geschudde dressing en serveer meteen. Lekker met stokbrood en boter.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

100 gram fijne pat? (een dikke plak)
100 gram grove pat? (een dikke plak)
1 doosje kerstomaatjes
100 gram veldsla
1 eetl. rode wijnazijn
1 theel. honing of suiker
1 theel. gladde mosterd
zout en versgemalen peper
3 eetl. arachideolie of andere plantaardige olie

Keukengerei

Glazen potje met schroefdeksel