Salade van rode bietjes met gebakken kabeljauw en balsamicoazijn

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Doe een flesje balsamicoazijn met een paar flinke scheppen suiker in een pannetje en kook deze in tot siroopdikte. Meng voor de salade de bietjes, ui en appel goed door elkaar en besprenkel met de siroop van balsamicoazijn.
Doe de rookworst in een pannetje met water en verwarm deze op een laag vuur tot net niet aan de kook.
Bak de kabeljauwfilets stevig aan in margarine en bestrooi met zout en peper.
Dresseer de salade in een diep bordje en leg daar het kabeljauwfiletje op.
Snijd de rookworst in schuine plakjes en leg deze naast de kabeljauw.
Druppel er wat siroop van balsamicoazijn overheen en garneer met de bieslook en veldsla.

Ingrediënten

4 mooie stukjes kabeljauw met vel van ongeveer 120 gram per stuk
Gelderse rookworst
2 gekookte bietjes in blokjes gesneden
2 geschilde appels in blokjes gesneden
1 uitje gesnipperd
Half bosje bieslook gesnipperd
1 zakje veldsla
1 flesje balsamicoazijn
Suiker