Salade van tarwe met paprikatapenade en uitgebakken katenspek

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de paprika?s, knoflook en rode peper in stukken en meng deze met de olijfolie in de keukenmachine of blender, voeg zout toe en verwarm het geheel in een pannetje.

Kook ondertussen de tarwe volgens de beschrijving op de verpakking.

Bak de plakjes spek krokant. Houd er 4 apart en verkruimel de rest. Meng de tapenade door de tarwe, goed doorroeren en schep er de verkruimelde katenspek doorheen. Garneer met een achtergehouden plakje spek.

Bron: Proef 5 2013

Ingrediënten

200 g katenspek
300 g tarwe (Tarly van Honig)
4 zoete puntpaprikas, in stukken
4 teentjes knoflook, gepeld en gesneden
1 rode peper, zaadjes eruit en in stukken
2-3 dl olijfolie